Dennis & Lilian reizen door China

Info: De hutongs van Peking

De unieke wereld van Pekings hutongs is een wirwar van nauwe steegjes die de stad doorkruisen. Hutong is het Mongoolse woord voor doorgang. Ze herbergen vaak nog een schilderachtige wereld van siheyuan (éénverdiepingswoningen rond een binnenplaatsje). Helaas verdwijnen de hutongs in een snel tempo door de snel oprukkende vernieuwingen.

hutongs.jpg

De meeste steegjes lopen volgens feng shui voorschrift van oost naar west en de deuren en portieken kijken uit op het zuiden. Slechts enkele stegen lopen in de noord-zuidrichten om de belangrijkste hutongs met elkaar te verbinden.

openbaar_toilet.jpg

De meeste woningen in de hutongs hebben geen eigen douche en toilet. Daarom vind je bijna op elke straathoek een openbaar toiletgebouw. Een Riksja (fietstaxi) is zeer geschikt voor het vervoer binnen de Hutongs. Je vindt ze massaal rondom de Drumtower en de Belltower van Beijing.

riksjas.jpg

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment