Dennis & Lilian reizen door China

Beijing: Hutong-tour * Verboden Stad

Dag 3 – Maandag 3 september 2007:

Auw, de bedden waren erg hard en dat slaapt toch iets minder comfortabel. Het schijnt dat Chinezen dat fijn vinden, wij niet!

riksja.jpg

Vanmorgen hebben we de Hutong-tour gedaan. Met een busje zijn we naar het startpunt gereden waar we konden overstappen in de Riksja (fietstaxi) die ons verder vervoerde door het doolhof van smalle straatjes. Onderweg hebben we een bezoek gebracht aan een plaatselijke kleuterschool. Sommige kinderen verblijven hier van maandag t/m vrijdag en blijven zelfs op school slapen. In het weekend zijn de kinderen dan bij hun ouders. Andere kinderen zijn alleen overdag op school en slapen gewoon thuis.

kindergarden.jpg

Daarna hebben we de Belltower beklommen waarvandaan we een mooi uitzicht hadden over de stad en de smalle straatjes in de omgeving. Ook konden we vanaf de Bell-tower de nabij gelegen Drum-tower zien. Na een bezoek aan een kleine markt hebben we gelunched bij mensen thuis. Erg lekker en leuk om te zien hoe sommige mensen stoeiden met hun eetstokjes. Gelukkig hadden wij al een aantal keer geoefend. Als we naar het toilet wilden, moesten we naar buiten om een bezoek te brengen aan het openbare toilet. Er zijn in de Hutongs namelijk heel veel woningen die geen eigen toilet hebben en daarom zijn er ongeveer op elke straathoek openbare toiletten te vinden.

belltower-1.jpg

Na de lunch zijn we samen met Henk en Vera met een taxi naar de achteringang van de Verboden Stad gereden. Deze is echt groot en massaal!

img_7252.jpg

We kwamen uit bij het Plein van de Hemelse Vrede (waar de studentenopstand was) dat ook enorm groot is. Omdat de spits inmiddels was begonnen viel het niet mee om een taxi te vinden die ons naar het hotel (ongeveer aan andere kant van het centrum) wilde brengen.

acrobatenshow.jpg

Om half zeven zijn we met een paar taxi’s naar de Acrobatenshow gereden. Deze was heel mooi en indrukwekkend. Heel knap wat de Chinesen op het toneel allemaal uitvoerden. Ik doe het ze echt niet na. Na de show hebben we met een groep iets gegeten in een restaurant in de buurt. Wij vinden het Chinese eten erg lekker.

vis-eten.jpg

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment