Dennis & Lilian reizen door China

Welkom!

Welkom op onze China-website!

Op deze site kun je allerlei informatie vinden over de reis die wij in september 2007 hebben gemaakt door China. Wij hebben met Shoestring (Groots China) 29 dagen door China gereist van Beijing, via Xian, Chengdu, Lijang, Dali, Stenen Woud, Yangshuo en Hong Kong naar Guangzhou. De berichten staan in chronologische volgorde. Tussendoor staat extra achtergrondinformatie over plaatsen, bezienswaardigheden of activiteiten. De achtergrondinformatie is te herkennen aan het woordje Info: voor de titel van het bericht.

Blader lekker door het weblog om ons reisverslag en diverse extra informatie te lezen. Je kunt ook de diverse categorieën aanklikken om alleen de informatie uit die categorie te lezen. Om alleen het reisverslag te lezen en de overige berichten te verbergen kun je simpel op de categorie reisverslag klikken.

Verder vind je aan de linkerzijde onder het kopje Pagina’s nog diverse speciale pagina’s waaronder de route, de aangeboden excursies, de hotel-reviews en het fotoalbum. Zodra de film klaar is, maar we verwachten dat het wel een tijdje zal duren voordat we een mooie samenvatting hebben gemaakt uit onze 9 uur tape, zal hiervoor ook nog een speciale pagina worden gemaakt. De allerlaatste pagina is het Gastenboek. We zouden het leuk vinden als je een berichtje achterlaat in ons gastenboek en laat weten wat je van deze website vindt.

Voor de achtergrondinformatie hebben wij o.a. gebruik gemaakt van de National Geographic reisgids China en de Lonely Planet – Best of Hong Kong. De banners en de diashow in de rechter kolom van de website zijn samengesteld met behulp van Stockfoto’s, dit zijn foto’s die wij op een DVD hebben gekocht. De foto’s in de berichten (inclusief achtergrondinformatie) en het foto-album zijn door ons zelf gemaakt, tenzij anders vermeld.

Dennis & Lilian

Voorbereiding: Visa aangevraagd

Vandaag de formulieren voor de visumaanvraag ingevuld. We konden de paspoorten niet eerder opsturen omdat Dennis zijn paspoort nog nodig had voor een zakentripje naar Taipei (Taiwan), Hong Kong en China.
Morgen even naar het postkantoor om de spullen aangetekend op te sturen.

En volgende week hebben we een afspraak bij de GGD voor de laatste inenting. Gelukkig hebben we de meeste inentingen al gehaald voor eerdere reizen, we hoeven nu alleen nog de enting voor Buiktyfus en even informeren of we ook malariapillen nodig hebben.

Voorbereiding: GGD vergeten

Oeps … we hadden gisteravond naar de GGD gemoeten voor onze inentingen en dat zijn we helemaal vergeten. Vandaag snel even gebeld en we hadden geluk want er is over twee weken nog een gaatje vrij voor een nieuwe afspraak. Nog net iets meer dan 14 dagen voor vertrek wat de minimale termijn is voor de inentingen.

Voorbereiding: Kleding gekocht

Vandaag even de stad in geweest om een paar afritsbroeken te halen. We willen niet te veel kleding meenemen dus dan zijn afritsbroeken ideaal. Even lekker shoppen en we hebben er allebei weer twee nieuwe broeken bij. Handig!

Voorbereiding: Buiktyfus en Malaria

Gisteren zijn we bij de GGD geweest voor onze inentingen. Omdat we al veel inentingen hebben (Hepatitis A en B, DTP en Gele Koorts) hoefden we ons nu alleen nog te laten inenten tegen buiktyfus. Dat beschermd ons tegen besmetting met de Salmonellabacterie. En we hebben een receptje meegekregen voor Malarone, want het gebied rond Dali en Kunming is malariagebied.

Voorbereiding: Visa binnen

Gisteren kon ik ook onze paspoorten weer ophalen bij het postkantoor. We hebben er een mooi visum ingekregen voor China.

visum.jpg

Achtergrondinfo: Het weer in Beijing

Als ik vertel dat we 1 september vertrekken naar China krijg ik elke keer te horen “Oh, maar daar is het wel slecht weer!” Daarom heb ik maar even op internet gezocht naar de weerberichten in China. Hieronder het weerbericht voor volgende week in Beijing.

weer_beijing.jpg

Voorbereiding: Betalen in China

Normaal gesproken kun je in Nederland geen Chinees geld halen en moet je dus bij aankomst direct op zoek naar een wisselkantoor of een geldautomaat. En soms heb je geluk en kun je van iemand die net in China is geweest wat overgebleven Yuan-biljetten overnemen. Wij hoeven dus niet gelijk op zoek naar een wisselkantoor of geldautomaat want voor de eerste dagen hebben wij alvast geld in huis.

china-chinees-geld-klein.jpg