Dennis & Lilian reizen door Afrika

Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop is de naam van één van de zuidelijkste punten van Afrika, en wordt beschouwd als een overgang tussen de Indische Oceaan en de Atlantische Oceaan. De kaap is gelegen in Zuid-Afrika, nabij Kaapstad. Het werkelijk zuidelijkste punt van Afrika is echter Kaap Agulhas.

 kaapdegoedehoop.jpg

De eerste Europeaan die deze kaap voorbij voer, was de Portugees Bartolomeus Diaz in 1488. In die tijd waren diverse Portugese expedities uitgezonden om de kust van Afrika steeds verder naar het zuiden te verkennen. Diaz had op een van deze expedities dan uiteindelijk de zuidkust van Afrika bereikt. Het verhaal gaat dat hij aanvankelijk de kaap Cabo Tormentosos (Kaap der stormen) had genoemd, maar dat Johan II van Portugal de naam veranderde in Cabo de Bõa Esperança (Kaap van de Goede Hoop), omdat deze ontdekking de zeeroute naar Indië een eind dichterbij bracht.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment