Dennis & Lilian reizen door Afrika

Namutoni – Etosha National Park – Gamedrive

Dag 11: Zaterdag 4 juni 2005

Om vijf uur worden we gewekt door een groep huilende of lachende hyena’s. Het is wel vroeg maar over een half uurtje gaat de wekker toch. Om half zes staan we op om ons te wassen en een miniontbijtje van een kop thee en een biscuit naar binnen te werken. Iets voor half zeven verlaten we de camping voor een gamedrive door het National Park die de hele dag zal duren.
We zien ’s morgens vroeg al meteen veel wild zoals o.a. impala’s, spiesbokken (ook wel gemsbok of oryx genoemd), giraffen, jakhalzen, zebra’s, springbokjes en een grote kudde wildebeesten (of gnoes). We zien ook nog een groepje struisvogels en een Kori Bustard. De laatste is de grootste vliegende vogel van Afrika.

giraffen.jpg

Rond half elf maken we een stop in een omheind gebied waar we uitgebreid ontbijten met spek, eieren en witte bonen in tomatensaus. Marcha had Zwitserse cakerollen gekocht voor de verjaardag van Frank maar deze zijn helaas “verdronken” in het smeltwater in de koelbox. Hij mag nog wel de kaarsjes op één van de taartjes uitblazen maar de cake is helaas niet meer eetbaar. Om Frank toch een beetje een jarig gevoel te bezorgen versieren we zijn plaats in de bus met ballonnen. Na het ontbijt gaan we weer verder op dierenjacht. We zien een paar leeuwen, een kudde kudu’s en nog wat ander wild.

wildebeesten.jpg

Aan het begin van de middag maken we een stop in Halali waar we bij het zwembad door Frank op ijsjes worden getrakteerd. In het winkeltje op de camping kopen we een plattegrond van het National Park … Leuk voor het plakboek en ook leuk om te zien waar we ongeveer zijn onderweg. We lunchen lekker in de schaduw op de overdekte picknickplaats van Halali. Na de lunch nemen we een kijkje bij de waterhole waar een groepje zebra’s staat te drinken. Even later komt er ook een olifant aanlopen om zijn dorst te lessen. Het geslurp als hij zijn slurf volzuigt met water is duidelijk te horen.

leeuwin.jpg

Tegen drieën vertrekken we voor de volgende gamedrive. Bij Rietfontein zijn leeuwen gesignaleerd dus rijden we daar eerst naartoe. Een grote leeuwin loopt op haar gemakje naar de waterhole. Een stukje verderop liggen nog meer leeuwen te luieren in het gras. Daar licht ook een mannetje tussen maar deze is nog jong en heeft nog niet zulke lange manen.
De andere dieren houden een veilige afstand mar komen wel drinken bij de plas. Ze houden de leeuwen ondertussen nauwlettend in de gaten, maar die doen helemaal niets. Ze hebben waarschijnlijk geen honger of vinden het veel te warm om te jagen.

springbokjes.jpg

We rijden weer verder om terug te gaan naar de campsite. Onderweg zien we nog een gevlekte hyena onder een struik liggen. En natuurlijk zien we ook vele ander dieren aan weerszijden van de weg. Op de camping gaan we nog even kijken of we in de shop een nieuwe zaklamp kunnen kopen. Helaas niet, maar ze proberen ons wel een doosje lucifers te verkopen. Voordat we gaan eten nemen we een heerlijk warme douche en bellen we nog even naar Nederland. Daar is het ook 30 graden geweest gisteren. ’s Avonds heeft het flink geonweerd volgens mijn schoonmoeder.
We eten vanavond rijst met stew en rauwkostsalade. Na het eten drinken we nog iets bij het kampvuur waarna we ons weer in het donker uitkleden en in bed kruipen.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment