Dennis & Lilian reizen door Afrika

Rundu – Namutoni – Etosha N.P. (ca. 460 km)

Dag 10: Vrijdag 3 juni 2005

Om zes uur worden we wakker terwijl we de wekker om half zeven hebben staan, het Afrikaanse ritme zit er dus al helemaal in. Buiten is het al licht. We hebben heerlijk geslapen en kruipen nog even lekker tegen elkaar aan. Om half zeven staan we op. We gaan nog even lekker douchen. Heerlijk om een eigen douche te hebben zonder wachtende mensen en ook wel erg lekker dat we vanmorgen geen tent hoeven af te breken. We kleden ons aan, pakken onze spullen en gaan naar het kamp om daar op ons gemakje te ontbijten. Bij de bar kopen we bij de bar een olifantje voor Judith. De opbrengst is bestemd voor een weeshuis dus we steunen er ook nog een goed doel mee. Buiten zitten ook een paar vrouwen met houtsnijwerk. We kopen een grote lepel die we kunnen ophangen of als pindabakje kunnen gebruiken en anders is het altijd nog een leuk souvenir om weg te geven.

etosha-camping.jpg

Precies volgens planning vertrekken we om 8 uur naar Etosha National Park. Het is ongeveer 460 km rijden naar Namutoni, de camping waar we 2 nachten verblijven. Rond 13.00 uur rijden we het Etosha National Park binnen. Het is dan nog een klein stukje zandweg tot we bij de camping komen. In dat kleine stukje zien we toch al een paar giraffen en 2 olifanten lopen. Om half twee bereiken we de camping waar we onze tenten opzetten en lunchen. Nog even een frisse duik in het zwembad en daarna een klein handwasje doen.

Op de camping lopen ook een aantal wrattenzwijntjes. Het is heel geinig om de kleintjes op hun knietjes te zien lopen om bij het gras te kunnen. De kop van moeder is groot genoeg om zo bij gras te kunnen om te eten maar de kleintjes hebben hun kop nog niet groot genoeg maar de poten al wel zo lang dat ze normaal niet bij het gras kunnen. Ze moeten dus door de knieën om te kunnen eten. Als moeder wegloopt, lopen kruipen de kleintjes er op hun knietjes achteraan.

spiesbok.jpg

Om 15.30 uur vertrekken we voor een kleine gamedrive door het park. We zien onderweg zebra’s, impala’s, giraffen, olifanten, springbokjes, spiesbokken, wildebeesten, jakhalzen, wrattenzwijnen en misschien nog wel veel meer dieren, maar dan weet ik het even niet meer. Het is echt SUPER om al die dieren zo in het wild rond te zien lopen.

We rijden weer terug naar de camping. Omdat we aan de kant zijn rijden op sommige stukken wel met een vaart van 120 km over de zandweg om op tijd bij de poort te zijn. De poorten van het park en de campings sluiten bij zonsondergang en het is nog best een behoorlijke afstand die we moeten afleggen.
Op het laatste stukje is er dan ook nog een olifant die ons de weg verspert. We zullen moeten wachten tot hij zin heeft om aan de kant te gaan en ons er langs te laten. Bij de camping aangekomen is de poort gelukkig nog open. De bewaker doet het hek vlak achter ons dicht. We zijn dus net op tijd.

waterhole-zebras.jpg

Er lopen ook jakhalzen over de camping. Die beesten zijn best brutaal. Eén van hen probeert na het eten een vies bord uit de afwasteil te jatten, maar we kunnen hem gelukkig nog op tijd wegjagen. Na het eten (pasta met vlees en groenten) lopen we nog even naar de waterhole om te kijken of er dieren zijn. Deze poel is in zo mooi en er komen niet zo veel dieren. We zien alleen een groepje zebra’s en een paar jakhalzen die hun dorst komen lessen.

Bij het naar bed gaan merken we ineens dat we onze zaklamp kwijt zijn. Waarschijnlijk hebben we hem per ongeluk in de lodge laten staan. Dan maar in het donker uitkleden en naar bed. Als je slaapt heb je toch je ogen dicht.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment