Dennis & Lilian reizen door Afrika

Okavangodelta – Maun – Rondvlucht

Dag 8: Woensdag 1 juni 2005

Onze laatste nacht in de delta zit er weer op. Vannacht moest ik uit bed om te plassen. Ik ben niet naar het “toilet” gelopen, veel te ver weg en ik vond het al eng genoeg om achter de tent te gaan plassen. Nu hoor ik van de mensen die met de ochtendwandeling mee geweest zijn dat er vannacht dichtbij het kamp olifanten en leeuwen zijn geweest. Dat hadden de poolers gezien aan de sporen. Gelukkig heb ik ze vannacht niet gezien.

Wij hebben lekker uitgeslapen tot half acht en zijn niet meegegaan met de wandeling. Na het opstaan pakken we onze tasjes in en breken we de tent af om daarna lekker rustig te ontbijten.
Na het ontbijt brengen we alle bagage weer terug naar de bootjes. Ik probeer ook om de tent op mijn hoofd te dragen maar dat valt echt niet mee en het laatste stukje draag ik hem toch maar gewoon zoals ik gewend ben.

libelle.jpg

We varen tussen de rietvelden door weer terug naar de open vlakte waar de truck alweer klaar staat om ons op te halen. De leider van de poolers krijgt onze gezamenlijke fooi overhandigd die hij meteen verdeeld onder alle poolers. Ze zijn er zichtbaar blij mee. We geven onze poolster (Dorina) nog een paar pennen en ballonnen mee voor haar kinderen en vertrekken dan met de truck richting Sitatunga Lodge. Onderweg worden we getrakteerd op blikjes koud bier en frisdrank.

poolers.jpg

Op de camping zetten we snel onze tent op. Na de lunch nemen we een lekkere warme douche … daar waren we echt aan toe. Daarna maken we ons klaar voor onze rondvlucht boven de delta. Thabani brengt ons met Spike naar het vliegveld waar we samen met Frank, Marcha en Floor in de 6-persoons chesna stappen. We vliegen een uur boven de delta en kunnen vanuit de lucht goed zien dat de delta op dit moment erg droog is. We zien veel olifanten en impala’s. Ook zien we een paar giraffen en een paar kuddes buffels die grote stofwolken produceren. Dennis ziet ook nog een groep zebra’s maar die kan ik vanaf de andere kant van het vliegtuigje niet zien.

vliegen-delta.jpg

Weer terug op de camping is ons kamp vrijwel uitgestorven. Iedereen is bij het zwembad te vinden, wij gaan daar ook maar even een kijkje nemen dan kunnen onze batterijen ook even opladen aan de bar. We drinken een lekker glas wijn / rum-cola en gaan om half acht terug om te eten. Rondom het kampvuur genieten we van jacked potatos, beefstew en gestoofde groenten. Het eten smaakt heerlijk!
Na het eten drinken we nog een wijntje aan de bar om onze laatst pulas op te maken en daarna zoeken we onze tent op om te gaan slapen.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment