Dennis & Lilian reizen door Afrika

Kasane – Nata – Maun (ca. 690 km)

Dag 5: Zondag 29 mei 2005

We mogen vandaag weer lekker op tijd opstaan. Om half zes gaat onze wekker maar we waren al eerder wakker omdat er een kudde nijlpaarden achter onze tent stond te loeien. Het geluid dat ze maken is een kruising tussen het geloei van koeien en het gehinnik van een paard. We gaan snel onze tassen inpakken en de tent afbreken want vandaag hebben we corvee, dus na het ontbijt moeten we voor de afwas zorgen en hebben we dus geen tijd meer om in te pakken.

struisvogels.jpg

We vertrekken rond 7 uur voor een lange trip van Kasane via Nata naar Maun. Onderweg zien we nog wat wild, o.a. struisvogels, olifanten en de zeldzame roanantilopes. In Nata stoppen we bij een benzinepomp waar we GSM-bereik hebben. We bellen even naar Borne om pa te feliciteren met zijn verjaardag. Ze vinden het heel leuk dat we even hebben gebeld en volgen onze reiservaringen via de mailtjes die Djoser stuurt. We doen ook een paar kleine inkopen bij het shopje van de benzinepomp en rijden daarna weer door richting Maun.

indetruck.jpg

Tussen de middag stoppen we langs de weg bij een picknickplaats onder een grote Baobab-boom. Lesley heeft een heerlijke rijstsalade klaargemaakt en wij helpen hem om de rest van de lunchspullen klaar te zetten. Dat hoort erbij als je corvee hebt.

lunch-onderweg.jpg

Tegen vier uur komen we aan in Maun. Omdat het zondag is zijn de winkels gesloten dus rijden we door naar de camping (Sitatunga) waar we nadat we de afwas van de lunch hebben gedaan onze tent opzetten en een lekkere hete douche nemen. De boiler voor het hete water is helemaal in stijl. Het water wordt door een houtvuurtje onder een groot ijzeren vat verwarmd. Na het douchen pakken we onze dagrugzakjes in voor de trip door de Okavangodelta om daarna in de bar een wijntje te drinken en onze batterijen op te laden.

Het diner van vanavond bestaat uit gepofte aardappels, braadworst en een lekkere salade. Na het eten doen we de afwas waarna we in de bar nog een wijntje drinken. Terug in het kamp roken we nog een sigaartje bij het kampvuur waarna we lekker in ons bedje kruipen.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment