Dennis & Lilian reizen door Afrika

Livingstone – Game drive & Victoria Watervallen

Dag 3: Vrijdag 27 mei 2005

We hebben vannacht redelijk geslapen. Tegen de ochtend werd het wel een beetje fris en had ik het best wel koud onder mijn deken. Snel een fleecetrui eroverheen gelegd en nog snel even omgedraaid. We moeten vroeg opstaan (kwart voor zes) maar daar hebben we totaal geen moeite mee omdat we gisteren lekker op tijd naar bed zijn gegaan. Om 6 uur sta ik bij de douches. Helaas willen ze niet warm worden … of heb ik te weinig geduld gehad, want het water bij de wastafel wordt wel warm en later zelfs erg heet.

Om 7 uur staan we klaar bij de receptie. We worden opgehaald met een jeep en rijden naar het Mosi-oa-Tunya National Park dat zo goed als naast de camping ligt. De safari begint rustig. We zijn enkele parelhoenders (helmeted guineafowl) een wrattenzwijn (warthog) en een groep impala’s tegengekomen.
Even later zien we ook bavianen (baboons) en groene meerkatten (velvet monkey’s). Na een half uur spotten we de eerste giraffen. Wat een mooie dieren zijn dat. Als ze lopen lijkt het net alsof alles in slowmotion gaat. Vervolgens zien we een groep gnoes (wildebeesten) en een kudde waterbuffels.

witte-neushoorn.jpg

Na lang zoeken zien we ook een groepje olifanten in de bosjes staan. Ook zien we een gier en enkele ijsvogeltjes (die te snel waren om te fotograferen). Onze dag kan helemaal niet meer stuk als we lopend met een ranger op zoek gaan naar een koppeltje witte neushoorns. We kunnen ze tot op een paar meter naderen. Het is echt helemaal geweldig om ze van zo dicht bij te zien. Maar het is ook wel een beetje eng om met mijn rug naar de neushoorn op mijn hurken te gaan zitten voor de foto. Achter mij hoor ik de neushoorn al grazende steeds dichter bij komen. Ik houd Dennis en de ranger goed in de gaten zodat ik kan opspringen als het nodig is.
Dit zijn de laatste twee witte neushoorns van Zambia. Ze proberen om het paar kleintjes te laten krijgen zodat de populatie weer uitgebreid kan worden. Later weer terug in de jeep zien we de neushoorns nog een keer terwijl ze vlak voor ons de weg oversteken.

3olifanten.jpg

Vlak daarna worden we getrakteerd op een groepje van 3 Afrikaanse olifanten (mannetjes) die midden op de weg staan en totaal niet van plan zijn om aan de kant te gaan. Sterker nog … wij moeten zelf achteruit om de olifanten de ruimte te geven. En als er een paar van zulke grote dieren recht voor je staan wil je ook wel zorgen dat je aan de kant gaat.
De gamedrive zou eigenlijk 2 uurtjes duren maar uiteindelijk zijn we pas na 4 uur weer terug op de camping. Daar is de ontbijtboel eigenlijk al afgeruimd maar voor ons worden toch nog 6 Engelse ontbijtjes klaargemaakt inclusief roerei, bacon en witte bonen in tomatensaus. Dat is dus meteen een stevige lunch.

Na een frisse duik in het zwembad gaan we met een groepje met twee taxi’s naar de Victoria Watervallen. We zien aan het begin een van het pad een kraampje waar we poncho’s kunnen huren maar lopen er voorbij omdat we denken dat we die niet nodig zullen hebben. Als we het pad verder volgen en in de richting van de loopbrug komen zien we dat het toch verstandig is om even terug te lopen en een paar poncho’s te huren. We zien er supercharmant uit in de poncho’s maar we zijn blij dat we ze aan hebben. Terwijl we over de loopbrug lopen lijkt het wel of we een stortdouche over ons heen krijgen.

victoriafalls.jpg

De watervallen zijn groot, breed en zeer indrukwekkend. Het water van de Zambezi staat nu ongeveer op z’n hoogst dus er komt heel veel water naar beneden en er hangt dan ook een flinke wolk “spray” om de watervallen heen. We hebben afgesproken dat de taxi’s ons om 4 uur weer ophalen dus besluiten we om vandaag niet meer naar de spoor/verkeersbrug te lopen, dat doen we morgen wel.
Bij de souvenirverkopers kopen we ons eerste olifantje (uit Zambia) voor Judith.

zonsondergang-zambezi.jpg

Weer terug op de camping drinken we wat op het terras waarna we gaan eten. Om zeven uur komt Lesley onze gids om kennis met ons te maken en een briefing te doen over de reis die we gaan maken. Morgen mogen we weer op tijd opstaan want vanaf 7 uur staat het ontbijt voor ons klaar.

We halen aan de bar nog wat te drinken en chips voor morgen en gaan daarna naar onze tent om de tassen in te pakken voor de trip. Om 21.00 uur kruipen we lekker in bed want morgen gaat de wekker weer om zes uur.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment