Dennis & Lilian reizen door Afrika

De Victoria Falls

victoriafalls-steen.jpg

De Victoria Falls zijn een symbool voor het gehele Afrikaanse continent. Over een breedte van 1700 meter stort de Zambezi zich in een 108 meter diepe kloof. De hoeveelheid water die de Zambezi aanvoert verschilt per seizoen. In november wordt er 320 m³ water per seconde verplaatst. Dit loopt in april op tot wel 9200 m³ per seconde. De waterdamp (spray) bereikt gemakkelijk een hoogte van ruim 50 meter en is vanaf grote afstand te zien en kan een bezoeker drijfnat maken. Vanaf de Livingstonebrug tussen Zambia en Zimbabwe heb je en schitterend uitzicht op de waterval en op de 111 meter lager gelegen Boiling Pot. Als de rivier rustiger is beginnen hier de rafters maar nu was er geen raft te zien.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment