Dennis & Lilian reizen door Afrika

Frankfurt – Johannesburg – Livingstone

Dag 2: Donderdag 26 mei 2005

We hebben nog best een aantal uurtjes geslapen vannacht. Alleen wel jammer dat ze ons vanwege de turbulentie wakker moesten maken voor een riemencontrole.
Rond 6 uur begint de lucht rood te kleuren en komt de zon op. Al snel volgt het ontbijt. De crêpe met groenten die er als warme hap bij zit smaakt voor geen meter maar dat heb je wel vaker met “vliegtuigvoer”.

Aangekomen in Johannesburg moeten we eerst door de douane om een visumsticker en een stempel in ons paspoort te halen. Daarna kunnen we bij de balie van Nation Wide onze tickets voor het laatste stukje ophalen. We hebben op de luchthaven gelijk maar even wat Zuid-Afrikaanse Rands gepind. Makkelijk om even onze drinkwatervoorraad aan te vullen en een kop cappucino te betalen. En natuurlijk ook makkelijk voor als we straks aan het eind van de trip weer terugkomen in Zuid-Afrika.

johannesburg.jpg

Een uurtje later checken we in voor de vlucht naar Livingstone. We moeten weer langs de douane om een uitreisstempel in het paspoort te halen. In het vliegtuig zitten we helemaal achterin waar we lekker veel beenruimte hebben. Afrika is echt mooi vanuit de lucht. Het landschap is heel anders dan bij ons in Europa.

In Livingstone landen we op een klein vliegveld waar lange rijen staan voor de douane. We moeten doorgeven waar we in Zambia zullen verblijven en zuigen ter plekke de naam van een camping uit onze duim. We krijgen er weer een nieuwe stempel bij in ons paspoort en kunnen onze bagage ophalen die er erg snel is.

Zowel binnen als buiten kunnen we niemand van de reisorganisatie vinden. Er staat ook nergens een grote gele truck op het parkeerterrein. We wachten geduldig en bellen ondertussen even naar huis om te melden dat we veilig zijn aangekomen. Na 10 á 15 minuten komt er een grote gele safaritruck het terrein op rijden. Thabani onze chauffeur stelt zich netjes voor en laat zien waar we onze bagage kwijt kunnen.

livingstone-airport.jpg

Het is ongeveer 20 minuutjes rijden naar Zambezi Waterfront Lodge waar we de eerste twee nachten zullen verblijven. De campsite ligt direct aan de oever van de Zambezi. Het is rond 2 uur als we daar aankomen. We zijn nu dus bijna 24 uur onderweg. We hoeven vandaag nog niet zelf onze tenten op te zetten. Verspreid over de camping staan namelijk al tenten op een vlonder voor ons klaar. In elke tent staan twee bedden en een nachtkastje met een lampje erop. Wij krijgen tent “Duiker” toegewezen. Als souvenir hebben we de sleutel van de tent per ongeluk meegenomen. Ik hoop dat ze reservesleutels hebben maar dat zal wel want de bedden werden netjes voor ons opgemaakt.

’s Middags krijgen we een videopresentatie te zien van de activiteiten die we hier in de omgeving kunnen doen. We willen de tocht op de rug van een olifant boeken maar deze is helaas al helemaal volgeboekt voor de volgende dag. De jongen die de trips boekt probeert nog wel of het mogelijk is om de trip in Zimbabwe te doen maar dat wordt allemaal erg prijzig en ingewikkeld i.v.m. de visa die we daar weer voor nodig hebben. We besluiten om als alternatief een gamedrive te boeken voor de volgende ochtend. We moeten morgenochtend om 7 uur klaar staan bij de receptie waar we worden opgehaald.

zambezi-camping.jpg

Vervolgens gaan we naar het terras aan de Zambezi gezeten waar we een paar biertjes drinken en een flinke T-bonesteak naar binnen werken. We zijn moe en kruipen vroeg (19.00 uur) in bed. We hebben vandaag ook ons eerste “wild” gespot. Er zaten wat bavianen in de bomen en er kwam een krokodil voorbij zwemmen. We hebben er alleen nog geen foto’s van gemaakt vandaag.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment