Dennis & Lilian reizen door Afrika

Amsterdam – Frankfurt – Johannesburg

Dag 1: Woensdag 25 mei 2005

Het is 3 uur ’s middags. 5 dagen geleden stonden we nu tegenover elkaar in het stadhuis om elkaar trouw te beloven. Nu lopen we met volle bepakking richting het station. Onze huwelijksreis is begonnen!

apeldoorn.jpg

Om half 4 vertrekken we met de trein naar Schiphol. Daar staat al een Djoser-medewerker klaar met de tickets. Het inchecken gaat lekker snel en om iets over vijven zitten we achter een bord met spareribs en een groot glas verse vruchtensap. Dennis wil als we 12½ jaar getrouwd zijn ook nog weten welke smaak vruchtensap het was. Ik heb sinaasappelgrapefruit gekozen.

Daarna naar de gate (B9) om te wachten tot we kunnen instappen. Bij de gate ontmoeten we alvast de eerste groepsgenoten voor de komende 3½ week. We vertrekken  mooi op tijd richting Frankfurt en zien onderweg de Veluwe onder ons doorglijden. We kunnen zelfs Apeldoorn zien liggen met het Klaverblad (A1/A50) en La Tour op Apeldoorn Noord. Erg leuk om onze woonplaats vanaf zo’n grote hoogte te zien.

schiphol.jpg

In Frankfurt moeten we ruim anderhalf uur wachten. Inmiddels hebben we al bijna de hele groep ontmoet. Alleen het gezin Venema (5 personen) is al in Afrika dus die ontmoeten we pas later. We zijn niet het enige stel dat op huwelijksreis is. Ook Alco en Marjolijn zijn op 20 05-2005 getrouwd en hebben voor iets anders dan Mexico of de Dominicaanse Republiek gekozen voor hun honeymoon.

Om 22.30 uur zitten we klaar in de boeing 747-400 van Lufthansa om te vertrekking richting Johannesburg. We hebben een vlucht van 8690 km voor de boeg. Na 2 rondjes drinken en een warme maaltijd gaan de lichten uit voor de nacht.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment